Головна » 2018 » Березень » 13 » Землеустроительное дело
08:53
Землеустроительное дело

Землевпорядне справу - це сукупність всіх документів, підготовлених і зібраних в ставленні до того чи іншого земельній ділянці. Не варто думати, що зібрати повний комплект всіх необхідних документів - це легко і просто. За зовнішньою простотою криється ціла система чітко вибудовується і визначених законодавством правовідносин. Даний пакет формується при строгому дотриманні встановлених нормативних документів і правових актів. А документи, що оформляються в сфері будівництва, - це зовсім інша область виконання робіт.

Межевой план вместо землеустроительного дела

До 2008 года весь процесс документального оформления, осуществляемый при постановке землевладения на кадастровый учет, носил наименование - землеустроительное дело. Начиная с указанной даты, в наименовании произошли перемены, теперь для тех же целей необходимо представить в кадастровые региональные органы межевой план.

До основних складових елементів правильно і професійно оформленого справи відносяться:

  • відомості про власника,
  • дані господаря ділянки, зазначені в його паспорті,
  • поштову адресу, за якою знаходиться досліджувана територія,
  • показники, зафіксовані за підсумками проведених раніше геодезичних обчислень і досліджень,
  • а також інші важливі і необхідні вихідні дані.

Вірне комплектування справи в цілому має включати в себе наступні напрямки:

  • виконання ясного і зрозумілого результату в області вирішення різних завдань геодезичного характеру, а також вірне технічний супровід при позначенні всіх поворотних точок і параметрів в складається плані на дану ділянку землеволодіння;
  • важливість і можливість в подальшому провести швидко і якісно відповідну інвентаризацію всіх земельних наділів, певних територій і володінь, що проводяться всередині населеного пункту незалежно від роду діяльності власника і його правового статусу.

Матеріали, отримані в процесі формування межового плану, підписуються власниками, узгоджуються уповноваженими на це посадовими особами і затверджуються у відповідних реєстраційних державних органах.

Важливо знати, що правильна організація робіт передбачає завчасне інформування всіх зацікавлених осіб, власників сусідніх, суміжних ділянок і т.д. Таке інформування має бути здійснено одним з передбачених способом не пізніше, ніж за 7 робочих днів до початку виконання запланованих робіт.

Переглядів: 496 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar