Головна » 2018 » Березень » 7 » Солнечные батареи для дома и дачи
18:53
Солнечные батареи для дома и дачи

Солнечная энергия является одним из источников питания будущего, доступным многим уже сегодня.

Разумеется, так эффективно купить солнечные батареи для дачи в Ленинградской области, как в более южных регионах, не получится, но, тем не менее, они уже используются и приносят ощутимые преимущества во многих загородных домах. Как влияет погода на эффективность?

Щоб вибрати комплект сонячних батарей для дому, необхідно знати необхідну потужність і частоту відключення електроживлення.

Перейти до цін на комплекти батарей

Система складається з: самих батарей, контролера заряду, акумуляторів і інвертора, перетворювати запасені в акумуляторі енергію в напругу 220 вольт.

Як правило, батареї встановлюються на стіні (на південній стіні) або на ділянці, так як набагато простіше монтувати їх (немає необхідності герметизувати отвори в даху) і очищати від снігу. Для зберігання енергії використовується кілька акумуляторних батарей свинцевого (як в автомобілі) або гелевого типу.

Установка на стіні будинку Всередині будинку: 4 гелевих акумулятора
Батареї загальною потужністю 1,2 КВт Чотири гелевих акумулятора по 100Аг і інвертор на 9кВт

 

Акумулятори гелевого типу забезпечують набагато більшу кількість циклів заряду-розряду, ніж свинцеві. Однак вони і дорожче приблизно в два рази. Якщо свинцеві акумулятори майже не бояться низьких температур (це відомо всім автолюбителям), то гелеві не рекомендується зберігати при температурі нижче нуля градусів, щоб уникнути втрати ємності.

Зберігання герметичних акумуляторних батарей будь-якого типу в будинку абсолютно безпечно, батареї не виділяють в повітря ніяких шкідливих речовин.

Інвертор перетворює енергію акумулятора напругою 12 вольт в 220 вольт для живлення електроприладів. Існують інвертори, здатні запускати резервний генератор в разі нестачі потужності або розряду акумуляторів.

«Просунуті» інвертори самостійно виробляють перемикання між основною і резервною схемою живлення при зникненні основного живлення, деякі моделі вміють «додавати» електричну потужність в мережу основного харчування для економії коштів.

 

Вплив погоди на ефективність

Всупереч поширеній думці, взимку потужність, що видається сонячною батареєю, що не менше, ніж влітку (якщо говорити про сонячний день). Просто сам такий день коротше. Продуктивність батареї не залежить від температури повітря, тільки від інтенсивності випромінювання сонця. Поки воно світить на поверхню - ефективність 100%. При невеликій хмарності (сонце закрите) потужність падає приблизно на 25%. При сильній хмарності (як перед грозою) - на 45%.

Система резервного живлення не вимагає ніякого обслуговування. Двічі на рік (наприклад, після зими і після літа) бажано протирати їх від бруду мокрою ганчіркою або спиртовмісних засобом (для стекол). Оскільки під снігом батареї не працюють, взимку необхідно після снігопаду струшувати з них сніг.

Які плюси?

A вони такі:

  • Термін служби комплекту становить 25 років, а й через 25 років видається потужність впаде лише на 20%.
  • Ніякого спеціального обслуговування.

Застосування сонячних батарей дозволить вашому будинку бути незалежним від проблем, пов'язаних зі зникненням основного харчування, а також знімають необхідність покупки генератора.

Вони будуть незамінні в двох випадках:

1. Часті короткочасні перебої в електропостачанні. Наприклад, три дні система буде заряджати акумулятори, а четвертий день (при відключенні харчування) Розумний будинок буде працювати автономно.

2. Відсутність основного електроживлення або велика сума грошей, запитувана за підключення до електромережі. Зрозуміло, вони не забезпечать постійну потужність в кілька кіловат, але невеликі потреби їм цілком під силу.

Наприклад, якщо будинок, що знаходиться в Ленобласті, споживає середньодобової потужності не більше 0,5 кіловата на годину, то така система позбавить вас від необхідності підключатися до електромережі або купувати генератор.

Використання сонячної енергії дає наступні переваги:

  1. Повна автономність вашого будинку і незалежність від зовнішньої мережі.
  2. Дуже великий термін служби.
  3. Повна екологічна чистота системи.
  4. Резервування основного електроживлення без дизель-генератора.
  5. Не вимагають обслуговування.
  6. Збільшення потужності і ємності системи відбувається легко - шляхом додавання додаткових акумуляторів.
  7. Установка на будь-яку поверхню: стіну, дах, землю.
Переглядів: 526 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar