Головна » 2018 » Березень » 15 » ШВЕЙНАЯ ТЕХНИКА
10:01
ШВЕЙНАЯ ТЕХНИКА

Якщо ви задумалися про придбання швейної техніки, то напевно встигли помітити, як велике її різноманітність. Щоб ви не заплуталися в ньому, ми розповімо про основні види швейної техніки і, сподіваємося, допоможемо вам зробити вибір.

Електромеханічні швейні машини мають електроприводом, за рахунок якого здійснюється їх робота. Все управління відбувається вручну, за допомогою шестерень, важелів, коліс і інших механічних пристроїв. Машинки приводяться в дію завдяки обертанню маховика або ж мають ніжний привід. Ви можете управляти швидкістю шиття, натискаючи на педаль, однак деякі моделі можуть шити і без педалі, оскільки обладнані спеціальним регулятором швидкості шиття.

Такие машины способны выполнять сравнительно небольшое количество строчек довольно простой формы и не имеют плавную регулировку длины и ширины стежка. Электромеханическая швейная машина джаноме  подойдет для мелких периодических работ с тканью.

Більш досконалий варіант швейних машин - комп'ютерні . Вони управляються не шляхом механічних перемикань, а за допомогою мікропроцесора, що збільшує кількість можливих рядків і їх складність. Чим більше обсяг пам'яті подібної машини, тим більше вона може. Якщо ви хочете робити петлі "з очком" і декоративні строчки, вам не обійтися без комп'ютерної швейної машини.

Між електромеханічними і комп'ютерними швейними машинами розташовуються електронні. Їх відокремлюють від комп'ютерних, хоча для управління ними також використовуються програми. Як і електромеханічні машини, вони приводяться в дію електроприводом, однак тут перемикачі чи не механічні, а електронні - як і управління рухами голки.

Електронні швейні машини володіють можливостями, недоступними механічним. Так, вони дозволяють працювати з щільними тканинами, а також позбавляють від необхідності натискати на педаль.

Звичайна швейна машина, будь то електромеханічна, комп'ютерна або електронна, не призначена для роботи з трикотажем, в'язаними речами та іншими виробами з посічених тканини, тому що буде деформувати край тканини. Для того, щоб цього не відбувалося, існують коверлок, оверлок і Розпошивальні машина. Вони мають функції, яких немає в іншої швейної техніки.

Розпошивальні машини роблять тільки один вид шва в різних модифікаціях: плоский шов. Деякі з них здатні робити і зчіпний стібок. Шов, створений Розпошивальні машиною, міцний і акуратний. Подібний шов ви можете побачити, наприклад, на вашій футболці. Їм будуть оброблені рукави, горловина і низ.

Швейний оверлок обрізає край тканини, паралельно його обметивая. Для цієї ж мети можна використовувати рядок зигзагом на звичайній швейній машині, але це буде довго, виснажливо і не так рівно. Обметувати ж необхідно, оскільки це запобігає розпускання зрізу тканини.

Коверлок - це одночасно оверлок і Розпошивальні машина, з'єднані в одному пристрої. Він може виконувати і оверлочний, і Розпошивальні шви. Зрозуміло, це позначається на ціні, однак ви можете не купувати відразу два пристосування. Також він може працювати і як сточувальна машина.

Тепер ви знаєте, які існують види швейної техніки, і сміливо можете купити швейну машину або підібрати собі оверлок.

Теперь вы знаете, какие существуют виды швейной техники, и смело можете купить швейную машину или подобрать себе оверлок.

Переглядів: 504 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar