Головна » 2018 » Березень » 5 » ПЕРИОДИЧЕСКОЕ ТЕХНИЧЕСКОЕ ОСВИДЕТЕЛЬСТВОВАНИЕ ЛИФТОВ
20:23
ПЕРИОДИЧЕСКОЕ ТЕХНИЧЕСКОЕ ОСВИДЕТЕЛЬСТВОВАНИЕ ЛИФТОВ

Періодичний технічний огляд:  Оцінка відповідності ліфта, що проводиться періодично протягом призначеного терміну служби з інтервалом не рідше одного разу в 12 календарних місяців.

Під час періодичного технічного освидетельствование лифтов здійснюють:

  1. Перевірку дотримання вимог організації безпечної експлуатації ліфта;
  2. Візуальний і вимірювальний контроль установки обладнання ліфта, за винятком розмірів, незмінних в процесі експлуатації;
  3. Перевірку функціонування ліфта і пристроїв безпеки ліфта;
  4. Візуальний огляд, випробування ізоляції електричних мереж та електрообладнання і вимірювальний контроль заземлення (занулення) обладнання ліфта;
  5. Випробування зчеплення тягових елементів з канатоведучим шківом (барабаном тертя) і випробування гальмівної системи на ліфті з електричним приводом;
  6. Випробування герметичності гідроциліндра і трубопроводу на ліфті з гідравлічним приводом.

 

Результати періодичного технічного огляду записують у паспорт ліфта із зазначенням терміну наступного періодичного технічного огляду і оформляють актом періодичного технічного огляду, який зберігають з паспортом до терміну наступного періодичного технічного огляду.

При періодичному технічному огляді в разі виявлення порушень або дефектів, які впливають на безпечну експлуатацію ліфта, вони вказуються в акті технічного огляду. В цьому випадку в графі «Рекомендації» акту періодичного технічного огляду та паспорті ліфта фахівець випробувального центру записує рекомендацію про виведення ліфта з експлуатації до усунення виявлених порушень або дефектів, які впливають на безпечну експлуатацію. Власник ліфта забезпечує виконання заходів щодо усунення порушень або дефектів.

Організація, яка допустила порушення або дефекти , після їх усунення, повідомляє про це власника і повторно звертається в випробувальний центр для проведення повторного технічного огляду.

Випробувальний центр проводить повторне технічне опосвідчення в обсязі перевірки усунення раніше виявлених порушень або дефектів, випробувань і перевірок (у разі заміни вузлів і механізмів ліфта) і перевірки функціонування ліфта у всіх режимах, передбачених настановою з експлуатації, якщо термін проведення повторного технічного огляду не перевищує 30 днів з дня періодичного технічного огляду.

При недотриманні зазначеного терміну ліфт піддають огляду в обсязі періодичного технічного огляду.

При позитивних результатах повторного технічного огляду фахівець випробувального центру робить запис у паспорті та повторно видає акт періодичного технічного огляду ліфта. При цьому термін наступного періодичного технічного огляду встановлюють від дати повторного технічного огляду.

У разі виявлення порушень або дефектів, які не впливають на безпечну експлуатацію ліфта, представник організації, яка допустила порушення або дефекти, після їх усунення в акті періодичного технічного огляду ліфта робить позначку про усунення порушень або дефектів.

При перевірці виконання вимог організації безпечної експлуатації ліфта здійснюють:

Перевірку наявності договору між власником ліфта та спеціалізованої ліфтової організацією на проведення огляду ліфта або контролю за роботою ліфта за допомогою пристрою диспетчерського контролю (при його наявності), технічного обслуговування і ремонту ліфта; Перевірку наявності документації (наказів, розпоряджень) про допуск до виконання робіт з технічного обслуговування, ремонту і огляду ліфта, контролю за роботою ліфта за допомогою пристрою диспетчерського контролю (при його наявності) тільки обслуговуючого персоналу, атестованого в порядку, встановленому нормативно-правовими актами Російської Федерації, а також наявність документів (протоколів, посвідчень), що підтверджують атестацію персоналу; Перевірку наявності висновку з результатами оцінки відповідності ліфта, у якого закінчився призначений термін служби, а також перевірку виконання рекомендацій, зазначених в цьому висновку (виконання заходів з модернізації, заміни, капітального або поточного ремонту ліфта та ін.); Інформування власника про необхідність виконання заходів з оцінки відповідності ліфтів, у яких закінчується призначений термін служби; Інформування власника про необхідність виконання заходів з оцінки відповідності ліфтів, введених в експлуатацію до набрання чинності технічного регламенту «Про безпеку ліфтів», але не відпрацювали призначений термін служби.

Переглядів: 495 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar