Головна » 2018 » Березень » 27 » Кому в Казани дают ипотеку и что выгодно покупать в кредит
08:59
Кому в Казани дают ипотеку и что выгодно покупать в кредит

Спрос на казань ипотека высок, как никогда. Как уверяют эксперты, сейчас каждая вторая сделка с недвижимостью в столице Татарстана связана с покупкой жилья в кредит.

- Казанці, які мають на руках суму, достатню для внесення початкового внеску по іпотеці, вважають за краще вкладати їх не в банк, а в нерухомість, - пояснила порталу ProKazan.ru керівник відділу іпотечного кредитування агентства нерухомості "Флет" Венера Евстратова .

Щоб "потягнути" іпотеку, казанці повинні отримувати не менше 25 тисяч в місяць

Як правило, щомісячні платежі за іпотечним кредитом не повинні перевищувати 30% сімейного доходу. Але казанці найчастіше готові взяти на себе боргове ношу і в 70%, не замислюючись про те, що можуть втратити частину доходів або повністю позбутися їх через звільнення.

То яку ж зарплату потрібно мати, щоб виплачувати іпотечний кредит вчасно і не турбуватися про штрафні санкції?

- Все залежить від суми позики, - пояснила Венера Евстратова. - Якщо ви берете кредит в 300 тисяч рублів, то досить отримувати 15 тисяч на місяць, але якщо ви замахнулися на позику в три мільйони, то дохід повинен становити не менше 100-120 тисяч рублів.

До речі, перед укладанням іпотечного договору експерти радять мати страховку на випадок втрати роботи у вигляді піврічного запасу щомісячних платежів за іпотечним кредитом.

Також можна залучити созаемщиков, чиї доходи враховуються банком при розрахунку максимального розміру іпотечного кредиту. Це не обов'язково повинні бути родичі власника житла, що купується, в цій ролі можуть виступити друзі або колеги. Казанські банки допускають залучення від двох до чотирьох співпозичальників, і тільки один - до семи співпозичальників відразу.

Квартири в іпотеку воліють представники середнього класу

Іпотечні кредити користуються попитом серед представників середнього класу. У великих агентствах нерухомості укладається за 40-60 угод на місяць. Відсоток відмов не перевищує 10% від кількості які звернулися і залежить від стану кредитної історії позичальника. Але останнім часом банки стали набагато лояльніше до клієнтів і йдуть назустріч навіть «проблемних» позичальників.

- Середня сума кредиту для представників середнього класу в Казані - від 500 тисяч до півтора мільйонів рублів, - зазначила Венера Евстратова. - Працівники бюджетної сфери, до яких відносяться лікарі і вчителі, беруть кредити в середньому на 800 тисяч.

По іпотеці вигідніше брати новобудови, а не вторинне житло

Одна з найнижчих ставок по іпотечному кредиту в Казані становить 7,9% річних. Однак розраховувати на неї ви зможете тільки в тому випадку, якщо зважитеся придбати квартиру в новобудові і внесете 50-70% її вартості в якості початкового внеску. Термін кредиту - від трьох до семи років. Якщо ви захочете збільшити термін позики, наприклад до 30 років, то ставка за кредитом виросте до 11%.

На ринку вторинного житла ситуація трохи інша.

Якщо ви захочете придбати по іпотеці вторинне житло, то кредит на 5 років при первинному внеску в 50-70% від вартості житла (максимальна сума кредиту - 3 мільйони рублів), вам запропонують ставку в 8,9% річних. При збільшенні терміну позики до 30 років вам досить внести 10% початкового внеску і щороку виплачувати банку 12,7% річних.

- Слід врахувати, що максимальний вік для отримання іпотечного кредиту становить 65 років, - зазначив Кирило Сурчілов, фахівець кредитного відділу "Іпотечного агентства Республіки Татарстан" . - Якщо ви плануєте брати іпотеку на 10 років, то вам не повинно бути більше 55.

У Казані краще оформляти іпотеку терміном до 15 років

Експерти радять оформляти в Казані іпотеку терміном до 15 років. При збільшенні терміну позики - іпотека стає менш вигідною для позичальника і більш прибутковою для банку.

Наприклад, якщо взяти сьогодні по іпотеці квартиру за 2,5 мільйона рублів строком на 30 років, то переплата банку складе 4 мільйони. Якщо ж вкластися в 15 років, то сума переплати буде в два рази менше, і вона відіб'ється в подальшому за рахунок зростання цін на нерухомість.

Переглядів: 665 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar