Головна » 2018 » Березень » 7 » Как выбрать фрезы для ручного фрезера?
19:02
Как выбрать фрезы для ручного фрезера?

Як тільки в арсеналі домашнього майстра з'являється фрезерна машинка, у нього відразу ж виникає непереборне бажання швидше випробувати її в справі. Адже скільки всього цікавого та корисного для будинку можна зробити за допомогою цього інструменту. І, звичайно ж, постає закономірне питання щодо вибору оснащення - які фрези для ручного фрезера купити в першу чергу? Тим більше, що різноманітність форм і розмірів зараз настільки велике, що часом просто розбігаються очі. Розглянемо кілька важливих моментів, на яких слід звернути увагу при виборі оснащення.

  • Матеріал - робоча частина зазвичай являє собою пластину, виготовлену з твердого сплаву або швидкорізальної сталі. Твердосплавні фрези служать набагато довше, коштують трохи дорожче і можуть також використовуватися для обробки твердих порід дерева. Оснащення з робочою частиною зі швидкорізальної сталі підійде для нечастих або разових робіт, а також в якості недорогого пробного інструменту для початківця майстра.
  • Форма - прийнято виділяти кілька основних груп:

- пазові фрези, призначені, як випливає з назви, для виготовлення пазів різної форми (прямокутних, напівкруглих - галтельні, V-образних і у вигляді "ластівчин хвіст");

- кромочні служать для обробки крайок і торцевих поверхонь і додання їм різних форм. Вони бувають прямі, клеючі (фігурні), галтельні (напівкруглі) і фальцеві (для вибірки фальца або чверті). Крайколичкувальні фрези виробляються як з опорними підшипниками, які можуть розташовуватися зверху чи знизу, так і без них.

Існують і інші різновиди фрез, як, наприклад, фігірейние, колючкуваті або комбіновані, але вони є досить специфічними і вузьконаправленими.

  • Розмір оснащення - діаметр і довжина - два основних параметри, які слід враховувати при покупці будь-якої фрези, так як вони не повинні перевищувати граничні характеристики, заявлені виробником фрезера. Це дозволить убезпечити себе і забезпечить довге життя вашому інструменту.
  • Діаметр хвостовика - найпоширенішими в даний час є 6, 8 і 12-ти міліметрові. Виробляються також спеціальні перехідні втулки, які дають можливість використовувати фрези з меншим розміром хвостової частини, ніж розрахована цанга Вашого фрезера.
Переглядів: 575 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar