Головна » 2018 » Березень » 14 » Как открыть магазин пива
22:50
Как открыть магазин пива

Как показывают опросы потребителей, разливное и бутылированное пиво одной марки немного различается по вкусовым качествам. Разливное пиво вкуснее. Магазины разливного пива популярны еще потому, что в них можно купить так называемое «живое», непастеризованное пиво – модный, и даже в некотором роде более полезный вид напитка. Что нужно,  как открыть магазин разливного пива с нуля?

 

Бізнес з продажу пива

Продаж розливного пива вважається сезонним бізнесом. Виручка з продажу в літній сезон в середньому на 30-40% вище. Деякі точки в зимовий період можуть працювати тільки для того, щоб покрити витрати на зарплату персоналу і оренду приміщення магазину. У деяких випадках, якщо рентабельність різко падає, доцільно закривати магазин на час.

У літню пору максимальна виручка з магазину досягає 500 000 руб. Окупити початкові вкладення, якщо бізнес відкритий з нуля, виходить зазвичай за 2-3 місяці. Обсяги продажу пива також неоднакові протягом тижня. Вони падають з понеділка по середу і максимальні у вихідні дні. Це потрібно враховувати при закупівлі товару і формуванні асортименту.

Відкривати магазин розливного пива краще напередодні літа, щоб швидко окупити початкові вкладення та напрацювати аудиторію постійних клієнтів. Разом з розливним пивом можна продавати бутильовану. До пива обов'язково пропонується асортимент закусок. Головна складність, з якою можна зіткнутися при спробі відкрити магазин в спальному районі - це опір з боку мешканців прилеглих будинків.

 

первинні вкладення

Сума, яка знадобиться для відкриття магазину з продажу розливного пива, варіюється в межах від 150 000 до 1 млн. Руб. Необхідна кількість грошей залежить від регіону, можливостей взаємодії з постачальниками, розташування магазину і багато іншого.

 

Список всіх витрат для відкриття магазину середніх розмірів виглядає приблизно так:

Оренда приміщення на два місяці - близько 1000 руб. за м.кв.

Ремонт і обробка приміщення в відповідному стилі - до 100 тис. Руб.

Вивіска, штендер і т.д. - від 20 тис. Руб.Стойка - 20 тис. Р., Робиться на замовлення

Холодильник-вітрина для закуски - від 20 тис. Руб.

Кондиціонер - від 15. тис. Руб.

Касовий апарат - 15-20 тис. Руб.

Зарплата обслуговуючого персоналу - 15 тис. Руб. людині

Піногасники (пегаси) - можна взяти у постачальника

Кеги для пива - можна взяти у постачальника.

Канцелярські товари, зв'язок, пакувальні пакети і т.д. - близько 5 тис.

Безкоштовне обладнання надають зазвичай великі постачальники (як наша компанія).

Середня ціна готового магазину з напрацьованою клієнтурою - 250 тис. Руб.

Закупівля першої партії обійдеться приблизно в 50 тис. Руб.

 

Необхідні документи

Список документів, які необхідні для відкриття магазину, може трохи відрізнятися в залежності від того, де відкривається магазин. Тут наводиться список всіх документів, які могли б знадобитися:

• Дозвіл на торгівлю в адміністрації (для точки в торговому центрі),

• Узгодження з управою або префектурою (для магазину на вулиці),

• Висновок СЕС, • Висновок Держспоживстандарту,

• Висновок пожежної інспекції - все від 30 до 150 тис. Руб.

• Санітарні книжки для продавців - 1500 руб. одна штука

• Договір з орендодавцем

• Трудові договори з персоналом

 

Власник магазину реєструється в якості індивідуального підприємця і укладає договір оренди приміщення для магазину. Потім реєструється касовий апарат і виходять дозволу на торгівлю у адміністрації міста і ТЦ. Після облаштування магазину отримують дозволи перевіряючих інстанцій. Договори з дистриб'юторами і персоналом полягають безпосередньо перед початком продажів.

 

Магазин

Розмір приміщення повинен бути таким, щоб покупцям було комфортно в ньому. Навіть при великому напливі покупців повинна добре проглядатися вітрина. Загальна площа магазину виходить до 40 кв. м, торгова - 15-25 кв. м. Поруч обов'язково повинен знаходитися туалет. Варто звернути увагу, що небажано розміщувати магазин близько від навчальних закладів. Можна заощадити на оренді площі, якщо зберігати в приміщенні магазину тільки частина товару, і підвозити його протягом дня.О закупівлі товару домовляються з компаніями постачальниками. Ми самі привозимо товар на місце реалізації. Для відкриття магазину достатньо 3-5 сортів пива в трьох цінових категоріях: дешеве, середнє і дороге.

 

Розширювати асортимент пива і закусок доцільно. Найчастіше можна обмежитися 8-10 сортами, тоді як взагалі магазини розливного пива можуть запропонувати до 24 сортів. Крім розширення асортименту пива, можна запропонувати більше закусок. Їх різноманітність приваблює не тільки любителів пива. Планувати розширення бізнесу можна тоді, коли вдалося добитися стабільного доходу з одного магазину. Зазвичай на повну оцінку рентабельності потрібно витратити не менше року.

 

Обов'язки персоналу

Для роботи магазину досить найняти двох продавців, які працюють позмінно, вранці і ввечері або через день. У деяких випадках також потрібно охоронець (сторож) і прибиральниця. Частково ці функції можуть виконувати самі продавці. Бухгалтерію веде власник магазину. Продавець зобов'язаний стежити за якістю пива, за чистотою тари і устаткування, за справністю обладнання, за чистотою приміщення і прилеглої території.

Промивання шлангів робиться кожен день, раз на місяць апарати промиваються спеціальним розчином. Раз на рік зазвичай потрібний ремонт або заміна частини обладнання. Під час продажу розливного пива продавці мають можливість красти. Щоб уникнути цього, звітність за обсягом проданого пива і його залишку робиться кожен раз при перезміні. Допустимий витрата для магазину середніх розмірів з асортиментом в 5-6 сортів: не більше 1,5 л в день.

 

Залучення і утримання клієнтів

Перед відкриттям магазину бажано провести невелику рекламну кампанію. Особливо, якщо відкривати магазин планується в житловому районі. Якщо по сусідству з магазином будуть перебувати інші точки продажу розливного і пляшкового пива, необхідно більше уваги приділити дизайну магазина, сервісу і асортименту товару. Магазин повинен відрізнятися від інших по одному або декільком прізнакам.Напрімер, щоб залучити клієнтів декількох категорій, в магазині потрібно представити асортимент як дорогого, так і дешевого пива. На тлі розмаїття товарів потрібно не забувати про якість. Часом можна завозити трохи менше пива, ніж потрібно для задоволення попиту. Таким чином покупці будуть бачити, що свіже пиво завозиться щодня і швидко расходітся.В холодну пору магазин існує завдяки постійним покупцям, тому важливо завчасно вивчити їх смаки. Краще мати менший асортимент, який буде гарантовано розходитися, ніж багатий вибір мало затребуваного товара.Успех магазину у покупців буде залежати на 50% від якості товару, і на 50% від роботи персоналу. Навіть в умовах великої конкуренції можна створити рентабельний бізнес, якщо дбати про те, щоб покупці завжди йшли задоволеними.

Переглядів: 535 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar