Головна » 2018 » Березень » 13 » Чернозем
08:37
Чернозем

Чорнозем - високородючих грунт чорного кольору, з чітко вираженою зернисто-груднястій структурою. Чорнозем - це найкращий грунт для землеробства, що сформувалася під багаторічною трав'янистою рослинністю в кліматичних умовах степової та лісостепової зон.

Чорнозем характеризуються хорошими водно-повітряними властивостями, нейтральною або близькою до неї реакцією, високою природною родючістю, інтенсивним процесом гуміфікації і високим вмістом гумусу (до 15% в верх. Горизонтах).

Чорнозем є ідеальним родючим грунтом. Везуть його зазвичай з Тульської, Рязанської, Липецької і Орловської областей, де ведуть його видобуток.

Найбільш ефективні на торф'яних, заплавних, супіщаних і легкосуглинистих дерново-підзолистих грунтах, опідзолених і вилужених чорноземах і ін. Зі зниженим вмістом калію при внесенні під картоплю, сах. буряк, кормові коренеплоди, овочеві, тютюн, махорку і ін. культури, які споживають багато цього елемента.


Недостатком чернозема является тот факт, что попадая в отличные от Черноземья климатические условия Московского региона, он быстро теряет естественное плодородие и деградирует. В связи с этим чернозем Раменское используется узкопрофильно, а именно для коренного улучшения песков, песчаных и супесчаных почв.

Переглядів: 506 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar