Головна » 2017 » Червень » 15 » ЖМЫХ И ШРОТ ПОДСОЛНЕЧНЫЕ
05:59
ЖМЫХ И ШРОТ ПОДСОЛНЕЧНЫЕ

Жмых и шрот подсолнечные

Ці матеріали вважаються відходами олійної галузі і часто ототожнюються один з одним. Але відмінності є, і сьогодні ми пояснимо, які саме. Різниця - в методі отримання, якісних показниках і призначення.

Макуха

Соняшникова макуха отримують в результаті дроблення ядра насіння на стадії віджиму. Макуха є найціннішою складовою комбікорми. На сьогодні його виробництво здійснюється в гранульованої формі. Цвет жмыха – коричневый, запах масличный не выраженный, купить жмых подсолнечника можно на сайте dkolos.ru.

Макуха призначається для корму великої рогатої худоби (свиням, коровам, коням), а також птиці, кролів, овець. Енергетичні складові - протеїн (масова частка досягає 39%), сирої жир (до 13%), сира клітковина (до 20%). Вологість макухи становить 5-6%.

Цінність даного продукту в якості комбікорму для сільськогосподарських тварин полягає в сприятливому впливі на обмін речовин, набір жирової маси, прискорене зростання молодняка. Макуха соняшникова має також загальнооздоровчий ефект. Комбікорм з додаванням макухи доцільно використовувати для годування будь-яких тварин, більшою мірою, через високий вміст протеїну (більше, ніж в злакових!). Енергетична цінність, а також поживні речовини забезпечує високий залишок масової частки жиру в макусі (7-10%). Крім того, макуха при низького ступеня окислення містить фосфоліпіди, вітамін Е.

Якість макухи залежить не тільки від технології віджиму, але і від початкового якості насіння соняшнику.

ШРОТ

Соняшниковий шрот отримують в результаті пресування і екстракції вже витягнутого насіння. Також є побічним продуктом віджиму олійних культур, містить до 2% залишкового соняшникової олії. Проводиться як в гранульованої формі, так і у формі лусочок. Колір шроту - сірий, сіро-коричневий з різними відтінками. Запах властивий соняшниковій олії без домішок.

Залежно від технології виробництва, можливо отримати шрот соняшникового з вмістом протеїну:

  • 30%
  • 37%
  • 39%

Відповідно, чим більше масова частка протеїну в шроті, тим більшими енергетичними та поживними властивостями він володіє. Багатство амінокислот, а також зміст такого важливого речовини, як метіонін, благотворно позначається на зростанні молодого худоби. У шроті в порівнянні з макухою соняшниковою міститься більший відсоток сирого протеїну, при цьому відсоток сирого жиру набагато менший (1-2%). Шрот також містить вітаміни В і Е, холін, біотин, пантеноловую кислоту, фосфор, калій, клітковину, білки і багато інших речовин.

Переглядів: 587 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar