Головна » 2017 » Червень » 14 » Выбор видеорегистратора DVR для системы видеонаблюдения
09:26
Выбор видеорегистратора DVR для системы видеонаблюдения

Відеореєстратор цей пристрій з назви якого зрозуміло що це апарат який реєструє відео. Зазвичай це записуючий пристрій, програма на ПК яка пише відео з камер відеоспостереження, також зустрічаються апаратно програмні комплекси на базі плат відеозахвату які встановлюються в ПК.

На даному етапі розвитку систем безпеки виробники оснащують крім функції запису відеореєстратори безліччю дуже корисного, а іноді й не дуже функціоналу.

На що звернути увагу при виборі реєстратора? Розглянемо докладніше що може запропонує магазин miast.ru для своїх покупців і на що звернути увагу при покупці DVR відеореєстратора. Сразу скажу что мы не будем затрагивать платы видеозахвата, програмные комплексы для ПК и серверов, а рассмотрим установка видеонаблюдения аналоговые DVR.

З Аналогових відеореєстраторів магазин video-dom.com.ua пропонує відерегістратори HikVision лінійки Turbo-HD (технологія HD-TVI) і Dahua (HD-CVI).

1 - За виробниками:

І в першому і в другому випадку, тобто і HikVision і Dahua Ви отримуєте дуже якісне обладнання, це відомі бренди на ринку систем відеоспостереження, HikVision той взагалі дуже розкручений не тільки в Україні але і №1 з продажу обрудования зокрема і відеореєстраторів в усьому світі. Dahua теж дуже потужний гравець на ринку, в Україні себе зарекомендував як дуже надійне і якісне обладнання. Ціновий діапазон приблизно однаковий тому сміливо можна придбати як Hikvision так і Dahua відеореєстратор. В єдиному випадку, якщо Вас вже встановлено обладнання для відеоспостереження то краще купити відеореєстратор того-ж виробника, тоді новий відеореєстратор для системи відеоспостереження буде працювати в одному ПО з уже установлним обладнанням.

2 - Кількість каналів:

Зазвичай відеореєстратори бувають на 4, 8, 16, 32 і 64 каналу. При виборі радив би подумати чи буде система розширяться, наприклад якщо Ви встановлюєте 4, 8, або 16 камер і придбаєте DVR на кількість камер, то в майбутньому в разі розширення це спричинить додаткові витрати на придбання відеореєстратора з великою кількістю видеовходів, або ще одного відеореєстратора і жорсткого диска для зберігання відеоархіву. Також в разі якщо є бажання заощадити і Ви наприклад хочете встановити систему наприклад з 5 камер, то може бути відмовитись від 5-ї камери і придбати DVR на 4 канали замість 8 канального відеореєстратора? Також варто звернути увагу на те що багато відеореєстратори підтримують крім аналогових (HD-CVI, HD-TVI, Turbo-HD) підтримують запис з IP камер відеоспостереження причому це буде + камери, наприклад відеореєстратор аналоговий на 8 камер + підтримка 4 ip камер виходить 12 камер, ip камери пристрою без використання замість аналогових, а + до аналогових.

3 - Перегляд через інтернет і мережеві функції:

Всі сучасні відеореєстратори підтримую підключення до інтернет (якщо знаєте такі що не підтримують, пишіть в коментарях), тут все залежить тільки від прямоти рук підключається і каналу інтернет на стороні де встановлений DVR. А ось увагу слід звертати на специфічний функціонал їли він Вам необхідний нижчого рівня, наприклад їв. пошти або запис на NAS. Програмне забезпечення для DVR Dahua безкоштовно в магазинах додатків для Iphone і Android iDMSS lite для Iphone і gDMSS для Android. ПО для HikVision IVMS-4500. Для ПК оригінальну програму можна завантажити з оф. сайту виробників.

4 - Дозвіл запису:

Відеореєстратори HD-TVI (Turbo-HD), HD-CVI підтримують також роботу з аналоговими камерами, а дозвіл з камер HD-TVI HD-CVI може бути 720p, 1080p, і аж до 4K у Dahua HD-CVI 3.0. Але найдешевші відеореєстратори підтримують запис тільки 720p, тому якщо Ви плануєте встановлювати камери 2 мегапікселі 1080p то необхідно дивитися в бік більш дорогих моделей і звернути увагу на цей параметр.

5 - Ємність відеоархіву:

Для зберігання відеоархіву використовуються жорсткі диски, причому відеореєстратори не комплектується вінчестерами і якщо вказано підтримка жорстких дисків об'ємом 4 Tb це означає що в відеореєстратор можливо встановити гвинт 4Tb але не означає що він там є, слід звернути увагу є відеореєстратори які підтримують кілька вінчестерів, 2 HDD , 4 і більше HDD і якщо Вам необхідний великий відеоархів то слід критично підійти до цього параметру.

6 - Запис звуку:

Якщо планується установка мікрофонів для запису звуку у DVR відеореєстратора повинні бути аудіовходи за кількістю мікрофонів. Також слід уточнити пішітся чи звук з аудіовходу, або аудіовхід призначений тільки для двостороннього зв'язку, буває і таке. Слід зазначити що технологія HD-TVI / HD-CVI передбачає передачу по одному кабелю і відео і аудіо, є камери відеоспостереження з вбудованим мікрофоном яким не потрібен окремий аудіовхід, а відео з камери виходить вже зі звуком.

7 - Тривожні входи / виходи:

Для підключення різних датчиків і ісплнітельних пристроїв напр. світло-звукових сповіщувачів використовуються тривожні входи / виходи тому на цей момент слід також звертати увагу якщо планується така система безпеки на об'єкті.

Переглядів: 571 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar