Головна » 2017 » Червень » 14 » Почтовые марки Москвы
22:49
Почтовые марки Москвы

Тема історичних пам'яток широко висвітлена в випусках поштових марок кожної держави. У серії «Марки СССР» неодноразово видавалися екземпляри із зображенням найвідоміших пам'ятників архітектури. Основна увага при цьому приділялася, звичайно ж, столиці неосяжної держави. Поштові марки Москви відбивали загальний настрій того часу, націлене на беззастережну підтримку курсу Комуністичної партії. Портрети Леніна поряд з величними архітектурними спорудами епохи сталінізму, зведеними в Москві, були головним мотивом основної маси поштових марок періоду розквіту СРСР. Навіть на блоці, присвяченому 100-річчю російської поштової марки, присутній портрет Володимира Ілліча, розташований на самому верху вироби. Художник Зав'ялов зобразив на блоці історію пошти від 1858 до 1958 років: перевезення пошти залізницею, а також сучасні засоби доставки поштової кореспонденції - літаки. Тут же, під портретом Леніна, розміщено одне з крилатих виразів вождя світового пролетаріату: «Соціалізм без пошти, телеграфу і машин - нехай фраза». Як бачимо, політичні лідери того часу по достоїнству оцінили можливості поштових марок, як дієвого зброї агітації і пропаганди. Покупайте почтовые марки серии космос на сайте philasearch.ru.

Що стосується знаменитих архітектурних споруд Москви, то був випущений цілий ряд поштових марок із зображенням пам'ятних місць столиці. На окрему увагу заслуговують екземпляри з малюнками столичного метро, ​​що славиться на весь світ своєю красою і розкішної внутрішньою обробкою. Перша серія, присвячена московським метрополітену, вийшла в друк в 1935 році. Художник І. Соколов в серії з чотирьох елементів зобразив грандіозне будівництво, а також перші етапи становлення цього виду громадського транспорту Москви. На одному з примірників намальована станція метро «Ботанічний сад», що виробляє незабутнє враження склепінчастою стелею, значними колонами з мармуровою обробкою і йдуть вдалину поруч помпезних люстр. Ще на одному екземплярі серії «Марки Москви» відтворено план метрополітену з уже існуючими на той момент лініями і станціями, а також новими маршрутами.

Зрозуміло, Московський Кремль був одним з улюблених об'єктів архітектури серед художників, що працює по темі поштових марок Москви. З точки зору художньої цінності, інтерес представляє екземпляр, випущений в 1947 році до 800-річчя міста. На ньому представлений фрагмент виду на Кремль, взятий з картини художника А.М. Васнєцова «На світанку у Воскресенського моста через Неглинную».

Переглядів: 686 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar