Головна » 2017 » Червень » 15 » Отопление теплиц
05:54
Отопление теплиц

Власники дачних ділянок, які захоплюються вирощуванням натуральних овочів і фруктів, як ніхто інший знають, як важливо створити відповідні кліматичні умови, необхідні для нормальної життєдіяльності рослин. Особливої ​​актуальності це питання набуває в зимовий час. На щастя, дана проблема має дуже просте рішення - облаштування теплиць системою опалення.

Сучасні конструкції, призначені для створення потрібного мікроклімату, виробляються в умовах дотримання всіх рекомендацій щодо експлуатації. Надійні теплиці, що складаються з міцного металевого каркаса і полікарбонатного покриття, захищають рослини від усіх зовнішніх впливів: зайвої вологості, перепаду температур, ультрафіолетового випромінювання і т. Д.

Системи опалення, використовувані для облаштування теплиць, здатні забезпечити такі ж умови і в зимовий час. Безпечні та надійні установки, які розміщуються всередині конструкції, підтримують потрібну температуру і вологість, що дозволяє створювати комфортну атмосферу для росту рослин і дозрівання плодів взимку.

Особливість таких систем полягає в тому, що, помістивши прилад опалення в теплицю, ви зможете самостійно регулювати його роботу, вибираючи оптимальний показник температури. Адже, як відомо, різні види і сорти рослин вимагають певної обстановки для нормального росту і життєдіяльності.

Однак опалення - далеко не єдина річ, від якої залежить температура в теплиці в зимовий період. Перш за все необхідно створити надійну конструкцію для того, щоб тепло, вироблене приладом, залишалося в межах теплиці. Така особливість багато в чому залежить від якості покриття.

У питаннях збереження тепла відмінні показники демонструє полікарбонат. Матеріал надійно захищає рослини від впливу зовнішніх факторів, таких як коливання температурних показників, крижані брили і снігові маси, підтримує потрібний мікроклімат, не випускаючи тепло назовні. Теплиці з полікарбонату вважаються оптимальним варіантом для вирощування рослин взимку.

Особливості облаштування тепличних систем в зимовий час

Слід зазначити, що в селянській практиці розрізняють два основні методи обігріву теплиці: природний і штучний. Природний спосіб має на увазі підтримку в теплиці належного мікроклімату шляхом збереження тепла, створюваного при попаданні сонячних променів на поверхню теплиці і грунту.

Такий метод застосовується, як правило, в осінній і весняний період, проте малоефективний взимку. У зимовий час актуальності набуває штучне опалення. Ефективні системи передбачають обладнання теплиці спеціальними приладами, які будуть підтримувати належну температуру протягом усього сезону.

Існують різні класифікації систем опалення. Так, прийнято розділяти їх на цілорічні та тимчасові. Цілорічне опалення - складні системи, що використовуються досвідченими фермерами, для яких необхідно підтримувати фіксовані показники в теплиці протягом цілого року: і взимку, і влітку.

Тимчасове опалення - системи, що використовуються в певні періоди, наприклад, восени або навесні. Розміщуються в теплиці прилади, як правило, обладнані автоматичними пристроями включення і виключення, що дає можливість значно спростити процес вирощування рослин.

Опалення теплиці в зимовий час: основні способи

Штучне опалення, призначене для обігріву теплиці взимку, передбачає застосування палива: як правило, для таких цілей використовують газ або електрику. Виділяють п'ять основних типів систем опалення, здатних взимку прогріти теплиці і створити в них відповідні кліматичні умови для рослин:

  1. Контурне опалення. Такі системи передбачають обігрів конструкцій за допомогою обладнання їх спеціальними трубами, по яких тече вода. Схема вважається досить доступним і практичним варіантом для дачної ділянки. Системи такого типу можуть працювати як на рідкому, так і на твердому паливі.
  2. Інфрачервоне опалення теплиці. Інфрачервоні системи - електричний спосіб обігріву теплиці взимку. Переваги цього методу полягають в можливості зонування простору шляхом розміщення приладу в певній ділянці конструкції. Кроме того, инфракрасный обогреватель для теплицы из поликарбоната купить позволяет регулировать мощность и интенсивность теплового излучения.
  3. Конвекторні системи опалення теплиці. Суть методики полягає у використанні спеціальних приладів, що працюють на основі нагрівальної спіралі і пристрої, що вентилює повітря. Такі системи не тільки нагрівають теплицю з міцного полікарбонату, а й забезпечують циркуляцію повітря в ній, що також важливо для вирощування рослин.
  4. Кабельне опалення тепличних конструкцій взимку. Представлена ​​система передбачає розміщення опалювальних приладів в грунті під рослинами. В таких умовах теплиця надійно зберігає відповідний мікроклімат. Спосіб відрізняється ефективністю обігріву теплиці взимку, простотою використання і економічністю.
  5. Пічна система опалення. Використання печей для обігріву теплиці з полікарбонату - спосіб також широко застосовуваний власниками дачних ділянок. Методика добре обігріває всю теплицю, що дозволяє рослинам відчувати себе комфортно. Недоліком способу є неможливість регулювання інтенсивності тепла.

 

Опалення теплиці з полікарбонату - відповідальний процес, який передбачає тривалу підготовку. Щоб забезпечити бажаний результат, опаленням слід зайнятися ще в літню пору. Так ви зможете продумати і передбачити всі деталі.

Як вибрати систему опалення?

Установка опалювальних систем в зимові теплиці - складний і тривалий процес, що вимагає відповідального підходу. Перш за все, слід серйозно поставитися до моменту вибору методики. Необхідно враховувати безліч нюансів, таких як передбачувана площа обігріву, розміри конструкції, тип рослин і, що важливо, вид палива для забезпечення роботи приладів.

Обміркувавши всі деталі, ви зможете встановити відповідне опалення в теплиці. В таких умовах обігрівається теплиця збереже потрібну атмосферу для нормальної життєдіяльності рослин протягом всього зимового періоду.

Облаштовуючи зимові тепличні конструкції сучасними системами опалення, ви зможете подбати про рослини, створивши оптимальні умови для їх росту, розвитку, а також дозрівання плодів.

Переглядів: 613 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar