Головна » 2017 » Червень » 15 » Особенности техник картин, нарисованных карандашом
23:17
Особенности техник картин, нарисованных карандашом

 

Після придбання матеріалів можна зайнятися підготовкою до малювання. Необхідно закріпити папір, можна натягнути його на планшет або використовувати кнопки. Якщо художник хоче користуватися планшетом, слід взяти полотно більше, натягти його за всіма правилами і дати час просохнути. І ось вже готовий плацдарм для нового художнього шедевра і майстер може приступати до написання картини. Найчастіше руки рухаються сміливо і енергійно, адже за допомогою цих штрихів створюється загальний настрій малюнка.

Если любишь графика рисунки, создавать комиксы, обрабатывать фотографии или создавать графику, или увлекаешься юмором в фотошоп и склеиваешь несклеиваемое, то тебе к нам.

Є кілька основних правил, яких необхідно дотримуватися, малюючи олівцем, щоб картини були більш реалістичними і живими. Основне образотворче засіб - це світлотінь, від неї повністю залежить передача всього предмета. Адже об'єкт на малюнку візуально сприймається, якщо він освітлений. Від того як саме розташований предмет до світлового джерела залежить яскравість світлотіні. Висвітлено будь-який предмет на картині відблиском, світлом, півтінню, власною тінню, рефлексом і падаючої тінню від предмета.

Будь-який малюнок має фон, звичайно якщо це не підготовчий нарис або ескіз, тому художник повинен продумати цей момент. Адже за допомогою темного фону можна візуально висунути на перший план світлий об'єкт. Від того, яким буде фон, залежить багато чого.

Художник повинен намагатися робити малюнок олівцем, не вдаючись до гумки, адже тоді він буде більш свіжим і приємним. Тушевка додає картині неживий вигляд, який виглядає дуже нудно і одноманітно. Тому потрібно не зловживати растиркой графіту по полотну. Допоміжні лінії, які використовувалися в якості начерку, поступово заміщаються чіткішими і густими штрихами, які передають тональний відношення зображуваних предметів і фігур.

Сама техніка штрихування може бути вертикальної, горизонтальної, діагональної або хаотичної при цьому штрихи лягають чітко або м'яко, густо або розріджено, зігнуто або хвилясто. Залежно від поставленого завдання, художник застосовує ту чи іншу техніку нанесення штрихів.

Але яку техніку та інструменти застосовувати, це вибір самого художнього майстра. Немає чітких правил для малюнка олівцем, при бажанні можна використовувати всі перераховані матеріали і доповнювати роботу гелієвими ручками, калькою і іншими підручними засобами. Аби всі ці матеріали допомагали втілити в роботі художника все його задуми і фантазії, тоді картина вийде успішною і характерною. Переглядаючи малюнки, зроблені олівцем, дивуєшся майстерності і техніці маестро, які наповнені талановитої і кропіткою роботою.

Переглядів: 613 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar