Головна » 2017 » Червень » 14 » Газовый теплообменник
10:42
Газовый теплообменник

Теплообмінники газових настінних котлів можна розділити на категорії, в залежності за принципом роботи. Котли бувають: бітермічні з здвоєним теплообмінником і з роздільними теплообмінниками (первинний на опалення), вторинний (для нагріву гарячої води). Чи не в залежності від моделі котла та торгової марки, конструкція і розміри всіх теплообмінником прямопропорційна теплової потужності котла: зі збільшенням потужності довжина робочої частини теплообмінників Бітермічний і монотермічний збільшується, що стосується теплообмінників пластинчатих збільшується кількість пластин, відповідно їх товщина, більш детальніше розписано в описі кожної категорії теплообмінників для газових котлів.

Бітермічні теплообмінники здвоєні теплообмінники, особливість, яких полягає в подвійному обсязі передачі тепла, до води і теплоносія, і від газу до теплоносія.
Первинний теплообмінник котла газ передає енергію теплоносія.
Вторинний теплообмінник передача енергії здійснюється сантехнічної водою теплоносія.

Підключення теплообмінника котла може бути різьбове, під фіксуючу скобу і різноманітне, що властиво, в основному для торгових марок Vaillant, Demrad, Viessmann, Ferroli.

Какой купить теплообменник для газового котла лучше битермический или раздельный?

Частою проблемою вибору газового котла, стоїть питання: купити газовий котел з одним роздільними теплообмінниками або з двома незалежними первинним і вторинним на гарячу воду? Бітермічні котли з одним теплообмінником і магнітним реле протоки встановлюється в приміщеннях з середньою жорсткістю води і протокою до 2 літрів в хвилину. Котел з двома теплообмінниками і механічним перемиканням триходового клапана встановлюється в приміщеннях з протокою води не менше 3 хвилин. Котел з двома теплообмінниками і електричним перемиканням триходового клапана з участю в процесі нагрівання води датчика протоки встановлюється на об'єктах з протокою сантехнічної води до дух літрів в хвилину.

Яким чином можна вплинути на продовження терміну служби теплообмінника?

Перший фактор і основний, що впливає на термін експлуатації теплообмінника це якість води, яке по-різному впливає на теплообмінник, в залежності від його конструкції. Пристрій роздільними теплообмінниками передбачає не довгий термін служби при використанні теплоносія з високими показниками солей кальцію, магнію та інших хімічних елементів без додаткових фільтрів водоочищення. Високі температури нагріву при незначній швидкості теплообміну призводять до накопичення солей жорсткості і накипу.
В котлах з первинним і вторинним контуром, спочатку нагрівається теплоносій системи опалення, що сприяє передачі тепла на вторинний теплообмінник висока швидкість теплообміну і м'якша теплопередача впливає на меншу відкладення сторонніх часток на теплообмінники обох контурів.

Другий фактор для продовження служби експлуатації теплообмінників це своєчасна промивка теплообмінника і проведення технічного обслуговування котла, при якому фахівець зможе визначити ступінь забрудненості теплообмінника і здійснити ремонт і чистку теплообмінника вчасно за допомогою промивання теплообмінника без додаткових витрат на придбання нового.

У сучасних технологіях при комплектації котлів можуть бути використані теплообмінники з матеріалів: мідь, сталь і чавун. Газові теплообмінники навісні котлів виготовлені тільки з міді, це стосується первинних і роздільними, вторинні теплообмінники - це нержавіюча сталь. Позитивні риси мідних теплообмінників вони компактні, стійкі до корозії, їх порівняно невеликі розміри дають можливість для установки в малогабаритні навісні котли. Мідні теплообмінники зі своїми незначними розмірами можуть передавати більше тепла, ніж сталеві і чавунні, завдяки своїм розмірам. Довговічність теплообмінника залежить тільки від його правильної експлуатації.

Як купити теплообмінник котла?

Для замовлення теплообмінника Вам необхідно знати назву обладнання, торгову марку, потужність котла і його версію: закрита або відкрита камера згоряння. У разі, якщо дана модель нашим фахівцям невідома, Вам необхідно буде вказати довжину робочої частини теплообмінника котла і специфікації його приєднання.
Вам потрібно купити теплообмінник котла, здійснити чистку або промивку теплообмінника котла, ми до Ваших послуг, не в залежності від розташування по території України. Якщо у Вас виникли труднощі з визначенням модельного ряду котла - зробіть фото теплообмінника з розмірами і відправте на електронну адресу компанії. Ми зможемо на відстані визначити потрібний для Вас теплообмінник, виходячи з наданої Вами інформації.

Переглядів: 586 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar