Головна » 2017 » Червень » 15 » Автомобильные домкраты - виды и назначение
13:20
Автомобильные домкраты - виды и назначение

Домкрат - це пристрій, призначений для підняття встановлених на нього вантажів. Такий пристрій - незамінний помічник автомобілісту, коли необхідно підняти машину для заміни колеса або проведення ремонтних робіт. Домкрати можуть відрізнятися за ступенем мобільності (переносні та стаціонарні), за типом конструкції і тоннажу.

домкрат механічний

Це один з найбільш простих видів домкратів. Часто їх називають ручними, оскільки для підняття вантажу (зокрема, підйому автомобіля) людині необхідно докласти власних зусиль. Не дивлячись на це, вони дуже популярні серед автомобілістів завдяки простій конструкції. Серед механічних домкратів виділяють два види: рейкові і гвинтові.

Домкрат у вигляді стійки з зубцями, важелем або ручкою, що обертається - рейковий. Він має високий підхопленням, тому його зручно використовувати для підняття автомобіля, який провалився в бруд або калюжу.

Домкрат з більш складною конструкцією - гвинтовий. Основним елементом такого агрегату є гвинт. Він допомагає плавно піднімати вантаж на потрібну висоту. Ці апарати дуже компактні, мають невелику вагу і володіють значною вантажопідйомністю. В якості такого інструменту рекомендуємо домкрат AIRLINE AJ-R-02.

гідравлічні домкрати

домкрат гидравлический считается наиболее производительным аппаратом, поскольку усилие, прикладываемое человеком, многократно усиливается гидравлической системой. Тому за допомогою такого обладнання можна підняти як невеликий легковий автомобіль, так і важку навантажену фуру.

Серед гідравлічних домкратів виділяють кілька видів. Домкрат типу «підкатною» виконаний у вигляді візки на колесах і обладнаний ручкою. Він незамінний для роботи з вантажними автомобілями. Приклад тому - домкрат AIRLINE AJ-3F-390P.

Домкрат, що складається з робочого циліндра з поршнем, насоса з важелем і перепускного клапана, називається пляшковий. Він має високу вантажопідйомністю з плавним ходом, але для роботи з ним потрібна висока висота підхоплення. Хорошим прикладом пляшкового апарату служить домкрат TIIKERI DT20302aB. Домкрат, схожий на нього, - телескопічний. Він має схожу конструкцію, але оснащений декількома робочими штоками. Популярна модель такого типу - домкрат AIRLINE AJ-TB-04.

Купити домкрати Ви можете прямо зараз в нашому інтернет-магазині «220 вольт». У нас Ви завжди знайдете будь-який необхідний Вам побутової і професійний електроінструмент, силову і будівельну техніку, а наші менеджери допоможуть Вам вибрати з найширшого асортименту найбільш підходящу Вам модель і потрібну до неї оснащення.

Переглядів: 623 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar